keskiviikko 8. helmikuuta 2012

milloinhan soveltuvuuskoe kutsu kolahtaisi postilaatikkoon ?

Hei ! Ajateltiin kertoa nyt meidän opiskelun alkamisesta täällä Kokkolan Sotella ja miten se on jatkunut tähän päivään asti. Päätimme aloittaa pääsykokeista kertomalla sehän on ensimmäisenä edessä ennen opiskelujen alkamista.

Keväällä 2010 olimme vielä molemmat yläasteella pähkäilemässä sitä, että mihin kouluun hakisi opiskelemaan. Molemmilla meillä oli aika selvät sävelet että ensimmäinen vaihtoehto on ehdottomasti sosiaali -ja terveysalan perustutkinto ja ehdottomasti Kokkolaan piti päästä opiskelemaan lähihoitajaksi. Kun haku oli tehty niin jäimme jännitämään milloin soveltuvuuskoe kutsu kolahtaisi postilaatikkoon. No, sehän sieltä kolahti sitten huhtikuussa ja muistelisimme, että soveltuvuuskokeet olivat toukokuun alussa.
Kyseinen päivä oli jännittävä ja ehkä vähän pelottavakin. Soveltuvuuskokeisiin on hankalaa etukäteeen valmistautua, vaikka saimmekin kuulla vinkkejä tutuilta mitä vastassa voisi olla. Tärkeintä on tulla paikalle omana itsenään ja yrittää parhaansa. Siitä kuitenkin jokainen hakija selviää varmasti hyvin, kunhan oma asenne on kohdillaan.  Aluksi täyttelimme aulassa lomakkeita ja siitä sitten siirryttiin Tutorien opastuksella soveltuvuuskoe luokkaan. Meiltä testattiin muistia, matematiikkaa, kirjoitimme esseen itsestämme..  Tämän jälkeen oli psykologin haastattelu sekä valokuvaus.  Kaikista hakijoista otetaan siis valokuvat, että meidät muistetaan ;)
Päivän aikana oli porrastetusti opettajien haastattelu sekä ryhmätehtävä. 
Soveltuvuuskoepäivä jälkeen fiilikset olivat aika sekavat uudessa ympäristössä outojen ihmisten kanssa oltua, mutta hyvä mieli kuitenkin jäi.

 kuva: googleEi kommentteja:

Lähetä kommentti