keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Yhteishaku

Yhteishaku on käynnissä. Kun yhteishaku oli itselle ajankohtainen kaksi vuotta sitten, niin mielessä pyöri monenlaisia kysymyksiä. Niinpä ajattelimme vastailla muutamiin kysymyksiin, jotka askarruttivat sotelle hakiessa.

Miten selviän soveltuvuuskokeista?
Soveltuvuuskoepäivä on jännittävä, kuten aikaisemmassa soveltuvuukokeita käsittelevässä postauksessa olemme kirjoittaneet. Jokainen kuitenkin varmasti selviää siitä, jos asenne on kohdillaan! Tulee paikalle omana aitona itsenään ja tekee parhaansa niin se riittää.


Muutan toiselta paikkakunnalta..
Sotella ei ole omaa asuntolaa, mutta esim. kiinteistö oy tankkari tarjoaa kokkolassa opiskelijoille opiskelija-asuntoja, eikä vuokratkaan ole kovin pahoja jos yksityisiin asuntoihin vertaa. Tankkari 5 sijaitsee aivan koulun vieressä hyvällä paikalla. Soluasunnossa asuminen vaatii kärsivällisyyttä, mutta se voi olla myös antoisaa ja opettavaa. Myös yksityisiä asuntoja on tarjolla.


Miten osaan valita oikean koulutusohjelman?
Koulutusohjelmiin hakeudutaan vasta toisena vuonna, joten heti koulutuksen alussa ei tarvitse tietää mihin haluaa suuntautua. Monella varmasti on koulun alkaessa mielessä jokin koulutusohjelma mihin haluaa erikoistua, mutta suosittelemme kuitenkin olemaan avoimin mielin ja miettimään rauhassa koulutusohjelmavalintaa.  Mieli myös saattaa muuttua monesti. Työssäoppimisista oppii paljon ja niiden kautta näkee erilaisia työtehtäviä, joissa lähihoitaja voi työskennellä. Toisena vuotena on myös koulutusohelmiin valmentavia opintoja, niissä koulutusohjelmat tulevat tutuksi ja on mahdollisuus pohtia, mikä voisi olla itselleen juuri sopiva koulutusohjelma.


Saanko koulusta kavereita?
Kumpikaan meistä kirjoittajista ei tuntenut ketään kun ensimmäisenä päivänä astuimme outoon kouluun. Tutorit olivat ensimmäisenä päivänä luokassamme ja muutamien viikkojen kuluttua koulun alkamisesta olimme ryhmäytymispäivässä Kälviällä, jossa viimeistään koko ryhmä oli tullut tutuksi. Sotella ilmapiiri on hyvä, joten kavereita löytyy varmasti.


Miten voin hakeutua tutoriksi?
Koulussamme on tutortoimintaa. Tutorit ohjaavat ja opastavat uusia opiskelijoita, esittelevät koulua sekä ovat järjestämässä erilaisia tapahtumia. Tutoriksi voi hakeutua ensimmäisen vuoden kevätlukukaudella. Tästä asiasta infotaan hyvin ja annetaan ohjeet miten voi hakeutua. Tutorina oleminen vaatii sitoutumista tehtävään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti