maanantai 7. toukokuuta 2012

koulutusohjelmavalinta!

Opiskelemme nyt toista vuotta elikkä ensi vuonna on edessä koulutusohjelmavuosi. Hakeutumisaika umpeutui maaliskuun puolessa välissä ja nyt jänskätämme mihin koulutusohjelmiin pääsemme Koulussammehan on erilaisia koulutusohjelmia:


- Ensihoito
- Kuntoutus
- Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus
- Mielenterveys ja päihdetyö
- Sairaanhoito ja huolenpito
- Vanhustyö
- Vammaistyö


Ne koulutusohjelmat alkavat, joihin on tarpeeksi opiskelijoita. Vaihtuvuutta voi siis olla vuosittain, eivätkä kaikki koulutusohjelmat ala joka vuosi.


Meillä oli koulutusohjelmiin hakeutumispäivä. Meri haki mielenterveys-ja päihdetyöhön ensimmäisenä, ja toisena vanhustyöhön. Jenna valitsi ensimmäiseksi lasten ja nuorten hoito ja kasvatus ja toisena vaihtoehtona on myös vanhustyö. Päivä ei ollut erityisen jännittävä, mutta sisälsi paljon odottelua. Meillä oli päivän aikana kaksi haastattelua. Haastatteluissa keskusteltiin opettajien kanssa koulutusohjelmavalinnoista. Kerroimme miksi haimme juuri niihin koulutusohjelmiin ja meiltä kyseltiin erilaisia kysymyksiä. Kaikkiin koulutusohjelmiin haastattelut ovat tietenkin hieman erilaisia. Ensihoitoon hakeutuessa on myös kuntotesti. Nyt vain odotellaan kun tällä viikolla saamme tietää pääsimmekö niihin koulutusohjelmiin mihin halusimme.
Koulussamme on nyt meneillään soveltuvuuskokeita, joten tsemppiä niihin osallistuville :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti