sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kuntoutuksen tukemisen työssäoppiminen 5 viikkoa

Niinkuin tuossa edellisessä tekstissä mainitsin, niin 2 viikkoa on kulunut ja 3 vielä jäljellä. Aika on mielestäni mennyt hurjan nopeasti ja on päässyt tosi hyvin kiinni työhön. 


Minä (Jenna) olen harjoittelemassa Kannuksessa; Kitinkannuksessa. Kitinkannuksessa on Kuntoutusta,kuten neurologista - ja avokuntoutusta ym., sotainvalidien laitoshuoltoa, majoituspalveluja... ja paljon muuta. 


Olen harjoittelemassa pääsääntöisesti osastolla mutta pääsen "oman" kuntoutujani mukaan myös kuntoutukseen eli fysioterapiaan ja erilaisiin hoitoihin. Osastolla työnkuvaani kuuluu enimmäkseen perushoito; aamu - ja iltatoimet, peseytymisessä,ruokailussa,pukemisessa ym. avustaminen. Työvuoron aikana pyrin myös viettämään aikaa asiakkaiden kanssa keskustelemalla, kuuntelemalla, lukemalla lehteä ja kaikkea mitä keksitään yhdessä. Hoitotyössä pyrin tukemaan asiakkaiden toimintakykyä ja työskentelemään kuntouttavalla työotteella.


Minä (Meri) Olin Kalajoella mäntyrinteen vanhainkodissa. Mäntyrinteellä asukkaita autetaan päivittäisissä toiminnoissa; aamu- ja iltatoimissa, ruokailussa, pukeutumisessa... Paikka oli tosi kiva ja vanhuksille on tärkeää keksiä monenlaista kuntouttavaa toimintaa.
Ikävä kyllä jouduin vaihtamaan paikkaa henkilökohtaisista syistä ja ensi viikolla aloitan Ullavassa kehitysvammaisten hoitokodissa/päivätoimintakeskuksessa. Innolla odotan, vaikka aina uuteen paikkaan meneminen jännittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti